Thursday, 14 April 2022 16:15

OpenInnovationTestBed (OITB): Μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας

18cb4412b3fd96d4c2c15944894f7ea5 XL

Μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας ,παρέχει το ευρωπαϊκό project “Open Innovation Test Bed”.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου HOPE-A, Dr Αστέριος Χατζηπαραδείσης στο webinar που διοργανώθηκε στις 7 Απριλίου, παρουσίασε τον HOPE-A και τις ευκαιρίες διασύνδεσης που παρέχει στις εταιρείες-μέλη του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Innovation& Dissemination Manager του HOPE-A, Ευάγγελος Μπακάλης, εξήγησε αναλυτικά το ευρωπαϊκό project OITB , τις προϋποθέσεις συμμετοχής σ’ αυτό , αλλά και τα στάδια που ακολουθούνται προκειμένου να δημιουργηθούν και να εξελιχθούν νέα προϊόντα.

Το OpenInnovationTest Bed προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ (μέχρι ύψους 130 χιλ. €), ένα περιβάλλον έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων όπου οι ωφελούμενες επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την εξειδικευμένη τεχνογνωσία εμπειρογνωμόνων του προγράμματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Ο Dr Σπύρος Κασσαβέτης επικεφαλής του Micro Fabrication Group του LTFN, αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις υψηλής τεχνολογίας υπηρεσίες που προσφέρονται στις SME’S μέσω του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης προϊόντων.

Τι είναι το ΟΙΤΒ

Η ανάγκη για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών ιδιαίτερα στον τομέα της βιομηχανίας του πλαστικού και του χαρτιού είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα σημαντική είναι και η ανάγκη για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και τεχνολογικών δράσεων κυρίως για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα των νανοτεχνολογιών , των προηγμένων υλικών, των πολυμερών.

Το Open Innovation Test Bed προσφέρει πολυδιάστατη υποστήριξη στον τομέα των τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα στις τεχνολογίες προϊόντων πλαστικού και χαρτιού.

Οι υπηρεσίες του ΟΙΤΒ

  • Αξιολογεί και παράλληλα μεγιστοποιεί τις δυνατότητες καινοτομίας που προκύπτουν από τις ιδέες, τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της επιχείρησής σας.
  • Δημιουργεί και επεξεργάζεται σενάρια παραγωγής, ώστε να μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής των προϊόντων σας , αλλά και τις πιθανές απώλειες κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι ωφελούμενοι

Οι ωφελούμενοι του ΟΙΤΒ είναι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς:

  • Έξυπνης & Βιώσιμης Συσκευασίας Προϊόντων (π.χ. βιοαποικοδομίσιμη συσκευασία)
  • Επιφάνειες & Μεμβράνες για Βιο-Εφαρμογές / Αντιμικροβιακές Επιφάνειες
  • Εύκαμπτα Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Σε Πλαστικό & Χαρτί (plastic&paperelectronics)
  • Οπτικές Επικαλύψεις για Πιστοποίηση Αυθεντικότητας Προϊόντων & την Διακόσμηση.