Wednesday, 19 January 2022 13:14

Open Innovation Test Beds: Ανοιχτή καινοτομία για τις επιχειρήσεις

O Σύνδεσμος HOPE-A και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN, καθοδηγούν τις Ελληνικές Start-Ups & MME στη διαδικασία μετάβασής τους στην Πράσινη & Ψηφιακή Μετάβαση και τις προσκαλούν να επωφεληθούν από τις πλήρως επιδοτούμενες υπηρεσίες Έρευνας, Ανάπτυξης& Καινοτομίας αξίας 2.500.000 € για την ανάπτυξη πρότυπων προϊόντων σε Πολυμερή / Βιοπολυμερή, Χαρτί και Πολυμερικές Μεμβράνες που προσφέρουν τα μέλη του Οικοσυστήματος Ανοικτής Καινοτομίας FlexFunction2Sustain.

Η Ανοιχτή πρόσκληση είναι σε εξέλιξη και απευθύνεται σε 20 Ευρωπαϊκές Start-Ups & MME οι οποίες θα αναπτύξουν τα πρότυπα προϊόντας τους αποκτώντας πρόσβαση στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές Υποδομές Νανοτεχνολογίας για την Ανάπτυξη Πιλοτικών προϊόντων και Παροχή Υπηρεσιών Καινοτομίας, χωρίς καμία χρέωση.

Εικόνα 1: Οι υπηρεσίες Έρευνας & Ανάπτυξης που προσφέρουν τα μέλη του Οικοσυστήματος Ανοικτής Καινοτομίας FlexFunction2Sustain.

Εικόνα 2: Τα μέλη του Οικοσυστήματος Ανοικτής Καινοτομίας FlexFunction2Sustain

Open Innovation Test Beds

  • Ένα αποτελεσματικό «εργαλείο» της ΕΕ για τις μικρές και ΜΜΕ επιχειρήσεις
  • Το OITBυποστηρίζει την μετατροπή των καινοτόμων ιδεών σε εφαρμογές και προϊόντα
  • Παρέχει τεχνολογική και επιχειρηματική συμβουλευτική σε εταιρείες.

Τι είναι το ΟΙΤΒ

Η ανάγκη για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών ιδιαίτερα στον τομέα της βιομηχανίας του πλαστικού και του χαρτιού είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα σημαντική είναι και η ανάγκη για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και τεχνολογικών δράσεων κυρίως για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα των νανοτεχνολογιών , των προηγμένων υλικών, των πολυμερών.

Το OpenInnovationTestBed προσφέρει πολυδιάστατη υποστήριξη στον τομέα των τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα στις τεχνολογίες προϊόντων πλαστικού και χαρτιού.

Οι υπηρεσίες του ΟΙΤΒ

  • Αξιολογεί και παράλληλα μεγιστοποιεί τις δυνατότητες καινοτομίας που προκύπτουν από τις ιδέες, τις τεχνολογίες και τα προϊόντα της επιχείρησής σας.
  • Δημιουργεί και επεξεργάζεται σενάρια παραγωγής, ώστε να μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής των προϊόντων σας , αλλά και τις πιθανές απώλειες κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Δημιουργεί και εξερευνά δίκτυο αγορών στο οποίο απευθύνονται τα προϊόντα σας.

Σε ποιους απευθύνεται το FlexFunction2SustainΟΙΤΒs

Οι ωφελούμενοι του ΟΙΤΒ είναι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς:

  • Έξυπνης & Βιώσιμης Συσκευασίας Προϊόντων (π.χ. βιοαποικοδομίσιμη συσκευασία)
  • Επιφάνειες & Μεμβράνες για Βιο-Εφαρμογές / Αντιμικροβιακές Επιφάνειες
  • Εύκαμπτα Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Σε Πλαστικό & Χαρτί (plastic&paperelectronics)
  • Οπτικές Επικαλύψεις για Πιστοποίηση Αυθεντικότητας Προϊόντων & την Διακόσμηση.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-A συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Flexfunction2Sustain (https://flexfunction2sustain.eu) στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσεται η δράση του Open Innovation Test Bed (OITB).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος HOPE-A:

  • Ενημερώνει εταιρείες, επιχειρηματικούς φορείς, συνδέσμους , επαγγελματικά και εμπορικά επιμελητήρια για τις δυνατότητεςκαι τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη δράση του OpenInnovationTestBed (OITB)
  • Φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση του ΟΙΤΒ με τους εξειδικευμένους μέντορες της δράσης.
  • Διασφαλίζει το υψηλό κύρος και την ποιότητα της καινοτόμας δράσης , η οποία υποστηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματική καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

www.hope-a.com
www.flexfunction2sustain.eu

Δείτε το video

https://www.youtube.com/watch?v=6P4tK5CVCO0

Επαφές –Επικοινωνία

HOPE-A: 2312132299, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., HOPE-A Facebook